Vitenskap, hva er det?

 

Her er vitenskap beskrevet på wikipedia: “here is the text that is linked“.

Ordet vitenskap gir trolig mange forskjellige assosiasjoner som en tjukk lærebok, hvite lab-frakker og mikroskoper, en astronom som ser gjennom et teleskop, en forsker i regnskogen, Einsteins likninger tegnet på en tavle, og lanseringen av romfergen. Alle bildene gjenspeiler noe av vitenskapens aspekt, men ingen av dem gir et fullt bilde fordi vitenskapen har så mange aspekter:

Disse bildene viser alle et aspekt av vitenskap, og et komplett syn på vitenskapen er mer enn noen bestemt forekomst.

Vitenskap er både en kropp av kunnskap og en prosess. I skolen kan vitenskapen til og med virke som en samling av isolerte og statiske fakta oppført i en lærebok, men det er bare en liten del av historien. Vitenskap er også en oppdagelsesprosess som gjør at vi kan knytte isolerte fakta til sammenhengende og omfattende forståelser av den naturlige verden.

Vitenskapen er spennende. Vitenskap er en måte å oppdage hva som er i universet og hvordan disse tingene fungerer i dag, hvordan de virket i fortiden, og hvordan de sannsynligvis vil virke i fremtiden. Forskere er motivert av spenningen ved å se eller finne ut noe som ingen har funnet ut før.

Vitenskap er nyttig, kraftig og pålitelig. Det kan brukes til å utvikle ny teknologi, behandle sykdommer, og håndtere mange andre typer problemer.

Vitenskapen pågår alltid og fortsetter å utvide vår kunnskap om universet, og det fører til nye spørsmål for fremtidig etterforskning og mysterier. Vitenskapen vil aldri bli “ferdig”.

Vitenskap er en global menneskelig innsats. Folk over hele verden deltar i vitenskapelige prosesser. Og du kan også!

Vitenskap har formet verden til slik den er i dag. Alt rundt deg er nok “formet” av vitenskap, mest nærliggende å nevne da er kanskje mobilen din, som er stappfull av teknologi og vitenskap. Et annet eksempel er bilen, den kunne aldri blitt laget uten vitenskap. Det nærmeste man kommer en bil uten vitenskap, kan man kanskje si er en hest, og det sier litt om hvor omfattende vitenskapen er. Så at vitenskapen er rundt oss og vi drar nytte av den er det ingen tvil om. Vi må bare bruke den på riktig måte og ikke misbruke den, da kan det blir farlig.