Hvorfor vitenskap er viktig

Det finnes så ufattelig mange grunner til at vitenskap er viktig. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på noen av dem. Vi håper du kan lese videre og lære noe nytt!

Vitenskap er forskning

Det er mange som tenker at vi alltid har visst det vi vet i dag, men slik er det jo ikke. Før så trodde man at jorda var flat, men nå vet vi jo om for eksempel tyngdekraften og vi har sett bilder fra verdensrommet som viser at verden er rund. Dette er ganske spennende å tenke på. Fordi tenk hva de kommer til å oppdage i fremtiden? Det er mye gøy vitenskap vi kan forske på!

Nysgjerrighet

Noe som er stort innenfor vitenskapen, er det å være nysgjerrig. Vi mener at alle bør være mer nysgjerrige og at de bør prøve å finne ut mer om ting de er interessert i eller lurer på. Det er jo sånn vitenskapen kommer seg videre! Hva er det du er nysgjerrig på?

Viktigheten av vitenskap

Det som er så viktig med vitenskap er at vi som folkeslag blir mer opplyste. Dette fører til at tilrettelegging og ikke minst planlegging av ting som skal skje i fremtiden blir enklere. Selv om det er mye vitenskapen kan fortelle oss, er det ikke nødvendigvis alltid like lett å tro på. Det beviser mange når de mener at global oppvarming ikke finnes. Det er derfor vi må fortsette å utvikle metoder som gjør at flere og flere kan få innsikt i den fantastiske kunnskapen som finnes der ute. Det er jo absolutt sånn at de fleste av oss har godt av å lære noe nytt.

Hvorfor mener du vitenskap er viktig? Er det grunnet medisiner? Eller kanskje forskning på sykdommer er noe som har vært viktig for deg? Vitenskapen er fantastisk, det er sikkert og visst!