Lær barna om forskning

For alle som er glade i de ulike naturfagene og i moderne teknologi, sier dette kanskje seg selv. Men for at vi skal få gode forskere også i fremtiden, så må vi få barna våre interesserte i disse fagene når de er små. Den gode nyheten at det er i barneårene at barn er mest nysgjerrige, og sånn sett er det relativt enkelt å få barna interessert.

Det starter i naturen

Det hele starter i naturen. Så pass på å ta med barna dine mye ut i skog og mark. La barna stoppe hvor de vil, og plukke opp det de ønsker. Det viktigste er å legge til rette for en ektefølt interesse. Barna kommer garantert ha mange spørsmål som de forventer at du skal kunne svare på. Men det er som kjent uendelig mye mellom himmel og jord, så det er ikke alltid like enkelt – selv om du profesjonell eller ikke. Da kan det være lurt å ha Internett tilgjengelig, slik at du får gitt svar til barna mens de fortsatt lurer. Du må også gjerne la barna ta med seg en del av naturen hjem. Det kan være steiner, skjell eller andre ting.

Ta et besøk på Teknisk Museum

En annen god idé er å ta med barna på et museum som Teknisk Museum i Oslo Her kan man for eksempel lære om teknikkdeler og så mye, mye annet. Dette museet er interaktiv, så barna kan leke mens de lærer masse om natur og teknologi. De fleste barn som har vært her, kommer til å spørre deg om å kunne dra igjen – og igjen.

Det finnes selvsagt flere museer en Teknisk Museum, men dette er et fint sted å starte for de aller fleste. Og hvis det viser seg at barna er interessert, så kan du heller ta de med et nytt sted neste gang dere skal på utflukt.

Husk gjerne å ta turen innom slike museer hvis dere reiser til utlandet, her kan det være mye nytt å lære!

Skolen er nøkkelen

Men det er heller ikke til å komme utenom at skolen er den virkelige nøkkelen til kunnskap. Du bør derfor alltid ta deg tid til å hjelpe barna dine med leksene sine, og vise interesse for skolearbeidet deres. Du kan gjerne også snakke med læreren om hva de skal lære det neste året, slik at du kan gjøre en ekstra innsats hjemme. Det vil både barna og læreren sette stor pris på.

Ovenfor har du fått noen gode tips hvis du ønsker at barna dine skal bli bitt av “science”-basillen fra en tidlig alder. Det viktigste å huske på er at barna er naturlig nysgjerrige i denne alderen, og har lyst til å lære.