Nyheter innen vitenskapen

I denne artikkelen skal vi gå gjennom forskjellige kule ting som vitenskapen har gitt oss, og mer spesifikt, skal vi se litt nærmere på de nyeste funnene vi har kommet frem til nå til dags.

Medisin

Vi har mange forskjellige kule ting som vi har oppdaget innen det medisinske feltet. Dette kan være alt fra ting som hårtransplantasjon, eller kanskje enda mer viktige ting som kurering av forskjellige sykdommer og lidelser, som for eksempel polio. For eksempel har vi på grunn av teknologi og vitenskap kommet frem til maskiner som kan hjelpe oss til å utføre veldig vanskelige operasjoner. Kirurgiske roboter hjelper oss med dette, og det er fantastisk å se på.

Mat

For noen år tilbake fikk vi en kunstig hamburger som det kostet nesten 400 000 kroner å lage. I dag har vi kuttet ned kostnadene av å produsere kunstig kjøtt, men dette kan være veldig bra for oss mennesker. Det er nemlig veldig kostbart å produsere ekte kjøtt, og spesifikt så trenger vi altfor mye energi til å gjøre dette. Det er også et stort problem med å finne nok areal til å lagre alle dyrene som vi avler opp til å bli slaktet. Som du kanskje forstår av den siste setningen så er det også flere og flere mennesker som mener at det er veldig uetisk å fortsette med produksjon av ekte kjøtt.

3D Printing

Du har sikkert hørt om dette, men nå begynner det faktisk å bli veldig rimelig for folk å investere i en maskin som kan lage ekte tredimensjonale ting. Dette er faktisk veldig kult, og du kan enkelt laste ned hva som helst av skisser og den eneste begrensningen du har er hvor mye materiale du har og hvor stor printeren din er.

Det finnes faktisk folk som har printet en hel funksjonell båt på denne måten. Spennende!

Virtuell realitet

Noe som virkelig kan utvikle seg til å bli ekstremt rart er virtuell realitet. Dette er det første skrittet til å simulere en sanseopplevelse. Det er ganske primitivt i forhold til hvor komplisert det kan bli i fremtiden, men det er fortsatt ganske kult. I dag kan du ta på deg en hjelm og se filmer gjennom virtuell realitet, eller til og med spille spill. På denne måten kan du virkelig leve deg mer inn i en helt annen verden.

Kvantedatamaskiner

I dag har vi datamaskiner som fungerer med en enkel kode. Koden blir skrevet av et binært språk, og det består av to forskjellige tilstander. Enten “av” eller “på”. Kombinasjonen av disse signalene skaper et språk i datamaskinen vår, og den tillater oss å lage programmer.

En kvantedatamaskin har ikke blitt fullstendig utviklet, men det holder på. I dette tilfellet består språket av en kvantebit. Det vil si at koden består av signaler som både er “av” og “på” samtidig. Dette er vanskelig å forstå, men poenget er at det er ekstremt mye kraftigere enn det vi har i dag.