Universitetet i Oslo

Mange starter voksenlivet som student i Oslo. Ved Universitet i Oslo kan du studere innen de fleste fagområder. Ved institutt for Rettsvitenskap kan du ta en master på fem år. Etter studiene kan du bli advokat eller dommer, du kan jobbe jobbe i forvaltningen eller i det private næringsliv. Rettsvitenskap er en utdanning som gir deg mange muligheter på arbeidsmarkedet. Men du kan også velge helt andre retninger, som for eksempel å spesialisere deg innen realfag ved Fysisk institutt. Også da er mulighetene mange. Fysikere forsker på alt fra fornybar energi til hjernens avanserte prosesser.

Oslo er en by å bli glad i

Etter studiene er det mange som blir boende i byen. i Oslo har mange høyere utdannelse fordi byen huser mange jobber både i offentlig sektor og i det private næringsliv. Noen velger å fortsette karrieren som forsker ved universitetet og med en forskerkarriere har du mulighet til å fordype deg i fagfeltet du er interessert i. Jobben gir stor frihet og mange reisemuligheter da forskningen på Universtetet i Oslo er internasjonalt orientert. Likevel velger mange å bli i byen, og at så mange ønsker å bli i hovedstaden gjør at boligprisene kan være høye. Siden kollektivtransporten er godt utbygget er det likevel ikke vanskelig å finne seg et hyggelig sted å bo litt utenfor sentrum, uten at du dermed er avskåret fra å nyte hovedstadens ulike tilbud.

Mange muligheter for en aktiv fritid

Er du glad i friluftsliv er selvsagt en tur i Oslomarka å anbefale. Dersom man vil ha en todagerstur finnes det flere fine hytter man kan overnatte, det er bare å hente nøkkel hos DNT på forhånd. Pass på at du sørger for at du har glade føtter med gode timberland sko og lett bagasje på ryggen. Men som student i byen kan du nyte hovedstadens mangfoldige kulturtilbud. Er du interessert i teater anbefales en Nationaltheateret eller du kan utforske mer moderne uttrykk på Black Box Teater som ligger i Marstrandgata 8 på Grünerløkka. Back Box har hele to scener hvor du kan oppleve scenekunst fra inn- og utland. Etter forestilling er det mulig å ta en drink i baren på teateret, eller utforske Grünerløkkas rikholdige uteliv.