Derfor bør du ta hele eller deler av studiet i utlandet

Mange unge studenter drømmer om å ta et eller flere semester i utlandet. Men for mange blir det gjerne med drømmen. Noen synes det blir for langt vekke hjemme fra, mens andre ikke kanskje ser det helt praktiske i det. Et utenlandsstudie gir nye perspektiver som er fruktbart for de fleste utdannelsene. Forskning viser at det å beherske flere språk påvirker evnen til å lære andre fag. Personlig utvikling gjennom å oppleve nye kulturer og levemåter er også med på å skape egenskaper som kan være gull verdt for fremtidige arbeidsgivere.

Har man råd til å studere utenlands?

mange ønsker å studere i utlandet og Lånekassen legger opp til at det skal være mulig. Lån og stipend kan du få, helt avhengig av hva du skal studere og hvor lenge. Dette står gjerne forklart på Lånekassens sider når du skal søke. Rent økonomisk kan det jo hende at en norsk student får bedre råd ved å studere i utlandet, selv om hjemreisene blir både lengre og kanskje færre. Men på pluss-siden er jo at man kan få en helt ny hverdag, lære nye språk, oppleve en vinter med sol og varme, og opprette nettverk som studenter i Norge bare kan misunne en på. Læringen vil også bli mer selvstendig og de nye perspektivene bidrar som sagt til å gjøre læringen enklere.

Trygghet er viktig for studenter

Å være student i utlandet kan bli en fin opplevelse om man føler seg trygg der man er. Å forholde seg til fremmed kultur, både når det kommer til språk, men ikke minst sykdom, er nok årsaken til at det ikke er så mange som tør ta terskelen ut i den store verden et semester eller flere for å studere. Tilgang til lege i tilfelle sykdom er viktig og her kan teknologien være til hjelp. kry.no gir deg legehjelp på nettet om det skulle være noe man var litt usikker på og har litt høy terskel for å oppsøke en fremmedspråklig lege i et annet land. Det kan være greit å vite at man har muligheten til å kunne snakke trygt og godt på et språk man kjenner.