Det kan være lurt å studere teknologi

Morgendagen kommer kjappere enn det man tenker over – også når det kommer til utdanning. Det er mange muligheter så lenge man har en utdannelse som er konkret. For eksempel er ikke en rørlegger-utdanning det eneste som er mulig, men man kan også studere teknologi relatert til det faget. Teknologiske fremskritt skjer hver dag, og automatiseringen av en del arbeidsplasser vil i fremtiden gjøre det helt nødvendig med ny type industri og arbeidsplasser. Da er teknologi-utdanning nøkkelen for å få tak i den rette jobben. Det åpner også mulighetene for å kunne jobbe globalt.

Ny teknologi – ny kompetanse

Mange teknologiske studenter velger etterhvert også gründerveien – å starte opp sitt eget firma der kompetanse både er etterspurt og selges. Det er fortsatt slik at kvinnelige teknologigründere er i mindretall, men også de er på vei fremover i utdanningsløpet for å sikre seg den kompetansen som trenges for å overleve i fremtidens arbeidsliv. Å være teknologigründer er ikke enkelt og det fordrer at man har en viss form for kompetanse gjennom utdannelse, enten det er miljøteknologi, ingeniør-studier eller andre form for bachelor- og master-grader som tilbys av universitetene. Staten er blitt flinkere til å legge til rette for at flere skal ta høyere utdannelse og da innen teknologiske fag som hever kompetansenivået jevnt over hos alle i Norge. Dette er ikke gjort over natten heller.

Studerer lengre for fremtidens skyld

Mange studenter går gjerne først et bachelor-studie, før de bestemmer seg for videre liv og det er gjerne her at man velger en type teknologisk utdannelse som gjør at man forlenger utdanningsløpet. Dermed blir kanskje studenten lengre vekke og da er det nok lurt å ha sovesofa til sommergjestene som gjerne må besøke studenten enn at studenten har tid til å komme hjem. Teknologi-utdannelse er både krevende og nyttig, men dette er gjerne mennesker som ønsker å starte noe for seg selv og da må man ha en god forutsetning for å starte sin virksomhet. Utfordringen til dagens studenter er jo nettopp at teknologien går så fort fremover at det man startet på for to år siden, er gammeldags nå. Derfor er teknologi-utdanning viktig.